De oorspronkelijk indeling had een vreemde vorm ten opzichte van de draagstructuur, waardoor er heel wat plaats verloren ging. De gang en de kamers errond kregen veel hoekjes en kantjes, wat ten koste ging van een praktische invulling. In de badkamer kwam het ruimteverlies het meest tot uiting.

In het voorgestelde ontwerp volgt de vorm de structuur. De muur van de gang wordt rechtgetrokken, waardoor de badkamer kleiner wordt en tegelijkertijd meer te benutten plaats krijgt. Zo is er nu plaats voor een grote ingemaakte kast aan de zijde van de gang. Hier kunnen bijvoorbeeld handdoeken en bedlinnen in worden opgeborgen. De deur van de badkamer draait naar buiten open. De interne circulatie is gecentreerd in een rechte strook. Bij het binnenkomen situeert zich links in één lijn de lavabo met onderin grote schuifkasten en aansluitend het toilet. Rechts wordt er een natte cel gecreëerd die de douche en bad combineert. Je ziet de douche doorheen een glazen wand, wat een bijzondere openheid creëert. Daarachter zie je vervolgens het bad doorheen een tweede glazen wand. De douche krijgt een inloopstuk dat eveneens zal fungeren als instapruimte tot het bad. Toch heeft de persoon in bad privacy vermits de inkomdeur van de badkamer naast de natte cel staat. Het grote bestaande dakraam laat licht toe op elke plaats doordat er doorheen de glazen wanden geen enkel zicht wordt afgeblokt.

Door de muur van de badkamer recht te trekken, bieden we de bewoners alvast toekomstperspectief. Ze kunnen er voor kiezen later de niet dragende wanden van naastliggende kamers recht te maken volgens de draagstructuur om zo meer ruimte te creëren in de kamers zelf.

Het interieurontwerp werd in januari 2020 gepubliceerd in het magazine Ik Ga Bouwen en Renoveren.

Vorige
Vorige

TJP19

Volgende
Volgende

TJP21